Ooievaarscup | Reglement – Regulations
De website van De Haagse Handbal Dagen Ooievaarscup.
haagse handbal dagen, ooievaarscup, handbal, den haag
21619
page-template-default,page,page-id-21619,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Toernooi en wedstrijdreglement

 1. Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de spelregels van het NHV.
 2. Voor elk deelnemend team dient voor aanvang van het toernooi een ingevuld Europees wedstrijdformulier bij de toernooileiding aanwezig te zijn. Een blanco formulier zal aan de deelnemende teams worden gemaild.
 3. De wedstrijdduur is 2x 30 minuten met 10 minuten rust.
 4. Ieder team heeft recht op 3 time out per wedstrijd conform spelregels.
 5. Bij een diskwalificatie (directe rode kaart), die volgens de spelregels (8:6 en 8:10) tot een rapport en schorsing leidt zal de betrokken speler/speelster voor de eerstvolgende wedstrijd worden uitgesloten.
 6. Scheidsrechters wordt gevraagd zich strikt aan de wedstrijdduur te houden. De toernooileiding behoudt zich het recht voor wedstrijden eventueel in te korten om uitlopen van het programma te voorkomen. Bij alle wedstrijden is een secretaris-tijdwaarnemer aanwezig.
 7. Ieder team wordt verzocht om 10 minuten voor aanvang van zijn wedstrijd bij het speelveld aanwezig te zijn. Bij het niet verschijnen voor een wedstrijd volgt een reglementaire nederlaag van 5-0.
 8. Het in het programma eerstgenoemde team wordt als thuisspelend beschouwd en neemt de beginworp, terwijl het uitspelende team de speelhelft kiest en bij gelijke shirtkleur voor shirts met een afwijkende kleur zorgt.
 9. Scheidsrechterlijke beslissingen zijn bindend en er kan niet geprotesteerd worden bij de toernooileiding.
 10. Bij een gelijk aantal punten (na de poulewedstrijden) beslist achtereenvolgens het doelsaldo, degene met de meeste gemaakt doelpunten, het onderlinge resultaat en is dit ook gelijk loting.
 11. Na een gelijk spel in de finales, zullen 2 x 5 strafworpen worden genomen. Is de stand nog gelijk, dan zal om en om 1 strafworp worden genomen.
 12. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de toernooileiding.
 13. Harsgebruik is alleen op waterbasis toegestaan. De organisatie zorgt ervoor dat er bij de wedstrijden een pot aanwezig is bij de wedstrijdtafel.
 14. Wedstrijdballen zullen verzorgd worden door de organisatie.